Om Haddonstone

Haddonstone tillverkar produkter för fastighet och trädgård av gjuten kalksten. Materialet har en unik finish med ungefär samma egenskaper som betong, men med en vackrare yta,  mycket lik den naturliga portlandsten. Haddonstone har överlägsna egenskaper även på en rad andra punkter: detaljrikedomen, hållbarheten och inte minst priset.

Vansta Trädgård har med Haddonstone en utmärkt partner till större byggprojekt inklusive support  med CAD-ritningar. På Haddonstones egen hemsida finns mycket användbar information för arkitektonisk inspiration och till den konkreta projekteringen. Med varsam behandling är Haddonstones material underhållsfritt. Likaså är materialet frostsäkert förutsatt att dräneringen på krukor och andra kärl kontrolleras och att de töms och täcks före vintern. Man skall även vara uppmärksam på att organiskt gödsel och kompost kan ge fläckar som är svåra att få bort.

 

 

Som ett komplemet till traditionell Haddonstone kan man nu få många av produkterna i TecStone, ett material med en något slätare, mer vattenavvisande yta. TecLite är ett ett lättare material som används för fönster- och dörrinfattningar och andra beklädnader till byggnader. 

Haddonstone har grundat United Kingdom Cast Stone Association (UKCSA) som bevakar kvalitete och kunnande i branschen vilket definieras i UKCSA Technical Manual.
Haddonstone har en minimi-kubhållfasthet högre än 35MPa, och TecStone 45 MPa, båda överstiger UKCSAs krav. Materialen genomgår dessutom regelbundna tester i egna och oberoende laboratorier. 

 

 

Haddonstone åldras naturligt vackert för den som vill ha ett patinerat uttryck men kan rengöras för den som vill behålla känslan av nytt. Den gjutna stenen kan variera något i färg vilket reflekterar det naturliga materialet som produkten är tillverkad av. Även kalkblommor kan tillfälligt förekomma. För den som vill använda en kruka eller urna från Haddonstone inomhus rekommenderar vi att man använder invändig liner eftersom krukan har ett generöst dräneringshål. Man kan också försegla invändigt med en sealer. Alla metallbeslag som används i Haddonstone är i rostfritt stål.

 

LÄS MER:
Teknisk information om gjuten kalksten
Q & A om gjuten kalksten
 
SE FILMEN:
Om hur din Haddonstone blir till