Arkitektritat växthus ”The Box”

Arkitektritat växthus”The Box” var en härlig utmaning. Växthuset projekterades för ett 60-tals villaområde i Lund med stränga regler kring bygglov och inte minst taklutning. Designen är helt specialritad och vi vrider och vänder på projektet och beställaren Pernilla är bestämd att detta skall gå. Arbetsnamnet är ”The Box” och alla är enormt engagerade, från VD till ritbord, för att få till en design som både är rätt och hållbar. Efter några månaders reträtt när byggnadsnämnden sagt sitt och tillverkaren backat pga av den flacka taklutningen kommer slutligen lösningen från kunden. Vi vänder på hela designen och plötsligt är alla problem lösta!

Läs mer

Resultatet är ett av de läckraste växthus vi sett. Kundens vision om det eleganta chassit, de smala rutorna i kombination med en form och taklutning som passar den i övrigt strama arkitekturen, har sannerligen gett resultat och rummet är fantastiskt.

Dubbeldörrar ansluter till poolen och en pergola och den kompakta utemiljön är komplett och alldeles underbart inbjudande!

  • Arkitektritat växthus från Vansta
  • Svart RAL 9011
  • Dubbeldörrar i front och enkeldörr i bakänden

 

Kontakta oss