Återställt arkitektritat väggväxthus

Återställt arkitektritat väggväxthus på Rössjöholm, ingen lätt uppgift men få projekt har varit så inspirerande och roliga som det på vackra Rössjöholm i Munka Ljungby i södra Sverige. Uppdraget var inte lätt och krävde ett antal kontrollmätningar och platsbesök för att få fram ett arkitektritat växthus som motsvarade både historien och framtidens förväntningar.

Uppdraget var att ersätta ett gammalt väggväxthus mot en befintlig grund och uppmurade byggnad och dessutom göra det till ett modernt användbart utrymme för familjen och vänner. i nära och inpirerande samarbete med vår kund och en duktig byggare lyckades vi hitta en teknisk lösning som estetiskt slog alla förväntningar hos vår kund. en del ändringar och tillägg gjordes till designen med ett centrerat ingångsparti och en rumsavskiljande vägg med passad dörr. Utöver detta skulle vi också passa dörrar till befintliga gavlar för en bekväm access.

Den befintliga väggen var inte rak med en ojämn yta av putsat gammalt tegel. I golvet lades ett underbart laxrosa tegel som också följdes upp i murarna. Utanför planeras en vacker trädgård omgärdad av höga häckar och utanför den betande får.

 

Kontakta oss